Friday, December 05, 2014

Much Better

Everything is much better, if we never met.

So that you will never get annoyed.
And my heart will never break.

I will never hope too much.

Leaving is much better, compared to pretending.
Unless we never betray ourselves.

Everything is much better...

Much better........


- A.M -

Thursday, December 04, 2014

Kerja, Kerja dan Kerja Lagi...

Ini semester ke 7 bersamaan tahun ke 4...

Mostly students dah mule berangan nk balik rumah..

Dan bile bayangan bumbung rumah tu menjelma, semua akan rasa Heaven je....

Heaven?! 
Heavan kau cakap??!

Semakin dekat tarikh study ni berakhir, semakin tertekan aku.

Standard students, time nk hbs ni la assignment, test, presentation, final projek kne siapkan..

Dan yang mane spesis suke kumpul kerja dan buat last minutes (*aku slh sorg) ni... Memang akan menangis siang malam.. Mane tak nye, esok dah nk hntr malam ni baru nk sentuh... Jahanam lah hasil kerja jawabnye...

Tengah sedap-sedap goyang kaki, datang kawan remind ttg due date.

What? Mmg cengginilah muke aku jadinye..

Tidur tak lena, mane tak nye... Ase tak tenang teringat assignment kene hantar sampai terbawa-bawa dalam mimpi..

Beban nk siapkan kerja jgn dicakap lah.. Mmg sakit jiwe.. Merana badan bang...

Cakap banyak pun dah tak gune, sbb tarikh submission tetap kne hadap..

p/s: semoge semua nye berjalan dengan lancar.. Amin..



Unfair....

HATI...
Hati ni degil sifatnye..
Walau keadaan semua dah jelas tapi hati tak pernah terlintas utk menerime...
Yang jadi mangse? Suaatu dalaman yang bernama P.E.R.A.S.A.AN...

Hati ni keras batinnye, tak pernah nk memahami hati yang lain selain hatinye sendiri...
Yang merasa sengsara? Masih juge sebuah P.E.R.A.S.A.A.N...

Hati ni tinggi egonye, bile P.E.R.A.S.A.A.N merayu berkali-kali utk mengalah pada perasaan tapi hati masih bertindak mengikut rasa hati..



*Hati tak pernah adil pada perasaan..*


Hati tak pernah adil pada perasaan..

Kisah hati tak sama dengan perasaan... Hati tak boleh dipaksa.. Tapi hati tetap angkuh utk TERUS mencuba dan mencuba.. Sudahnye Perasaan yang terluke...

Perasaan itu sensitif.. Perasaan lembut sifatnye.. Bile diguris perasaan akan terluke...
Hati kenapa begitu kejam pada Perasaan itu sendiri?
Mengape perlu hati begitu zalim pada Perasaan?

Perasaan BUKAN lah segagah hati utk menempuh kebenaran...


Wahai Hati.. Dengarlah luahan Perasaan...


Hati, 
Pabila engkau tidak disukai.. Mengerti lah... Terima lah... Pasrah lah...


Hati, 
Kala engkau telah dihindari, Redhalah... Beralah lah... Mengalah lah... dan Berundur lah...


Hati,
Sedarlah engkau kala berurusan dengan Hati insan lain..
Usah kau memaksa Hati yang lain utk menerimamu...
Kerana ruangan di Hati insan lain itu amat terhad utk dihuni...
Biar utk disayangi, dikasihi, dirindu malah diingati...


Hati,
Terima lah kebenaran yang hakiki ini...
Engkau bukan mudah utk diterima..
Engkau bukan mudah utk dipercaya...


Duhai hati,
Perasaan ini sudah lemah, kian terkulai dengan keadaan...
Engkau yang memaksa, aku yang menerima padah...

Duhai hati,
Perasaan ini sudah tidak berdaya lagi...
Mohon agar engkau mengerti...
Usah engkau memaksa lagi...


- A.M -














Sunday, May 30, 2010

rasa

bile rase itu sudah mati,

bile rase itu sudah pergi,

bile aku trase kedinginan ini,

bersama angin aku pergi.........

dalam diam,

dalam kedamaian...

aku tetap akan pergi...

tinggallah semua kenangan itu disini....

pergi....... T_^

Monday, April 19, 2010

hopeless 2

i can see the happiness,

when u smile at me,

i can feel the lucky,

when u pick me up,

and because of u,

i dream of something that we will make it together....

but since u say,

if...

if that happen....

if we.....

than i never gonna see u after that...

He the Only One know, How I miss u.. Adik...

thanks...

Wednesday, April 14, 2010

hopeless




























































aku sayg, 


tp....


org kate, sayg x semestinye bersame,
cinte x semestinye berkahwen,
rapat x semestinye kenal,


SEnyum x semestinye suke....
menAngis x semestinye sedih....







Sunday, February 28, 2010